Studená polievka s kyslou smotanou

( 0 out of 5 )
Loading...
Vytlačiť RECEPT

V lete sa nám viac, než kedykoľvek inokedy žiadajú studené jedlá. Ak si myslíte, že polievky musia byť za každú cenu len teplé a preto ich počas horúcich dní veľmi nejete, mali by ste sa lepšie prizrieť tomuto receptu. Studená polievka s kyslou smotanou je to najosviežujúcejšie letné obedové menu.

Budete potrebovať:

4 ks zemiakov

3 vajcia

200 g varenej klobásy

6 kyslých uhoriek

6 reďkoviek

1 nožička zelenej cibuľky

2-3 vetvičky kôpru

2 l vody

kyslá smotana podľa chuti

soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Uvarte vajcia a zemiaky, všetko očistite a olúpte. Klobásu si nakrájajte na kolieska, reďkovky a kyslé uhorky takisto. Kôpor si nasekajte a cibuľu nakrájajte nadrobno. Všetko spolu dajte opekať na panvicu, kým sa klobása tepelne nespracuje.

Polovicu klobásovo-zeleninovej zmesi dajte do hrnca, zalejte vodou, pridajte soľ a korenie, nakrájané zemiaky a nechajte variť. Potom pridajte do polievky kyslú smotanu a dobre ju rozmiešajte. Po prevretí pridajte zvyšnú polovicu klobásovo-zeleninovej zmesi. Ešte raz nechajte zovrieť a odstavte, kým polievka celkom nevychladne. Podávajte ju studenú s vareným vajíčkom navrchu a najlepšie s čerstvým chlebíkom. Nezabudnite, že polievka musí byť hustá! Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x