Studená polievka s kyslou smotanou

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    V lete sa nám viac, než kedykoľvek inokedy žiadajú studené jedlá. Ak si myslíte, že polievky musia byť za každú cenu len teplé a preto ich počas horúcich dní veľmi nejete, mali by ste sa lepšie prizrieť tomuto receptu. Studená polievka s kyslou smotanou je to najosviežujúcejšie letné obedové menu.

    Budete potrebovať:

    4 ks zemiakov

    3 vajcia

    200 g varenej klobásy

    6 kyslých uhoriek

    6 reďkoviek

    1 nožička zelenej cibuľky

    2-3 vetvičky kôpru

    2 l vody

    kyslá smotana podľa chuti

    soľ a čierne korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Uvarte vajcia a zemiaky, všetko očistite a olúpte. Klobásu si nakrájajte na kolieska, reďkovky a kyslé uhorky takisto. Kôpor si nasekajte a cibuľu nakrájajte nadrobno. Všetko spolu dajte opekať na panvicu, kým sa klobása tepelne nespracuje.

    Polovicu klobásovo-zeleninovej zmesi dajte do hrnca, zalejte vodou, pridajte soľ a korenie, nakrájané zemiaky a nechajte variť. Potom pridajte do polievky kyslú smotanu a dobre ju rozmiešajte. Po prevretí pridajte zvyšnú polovicu klobásovo-zeleninovej zmesi. Ešte raz nechajte zovrieť a odstavte, kým polievka celkom nevychladne. Podávajte ju studenú s vareným vajíčkom navrchu a najlepšie s čerstvým chlebíkom. Nezabudnite, že polievka musí byť hustá! Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x