Šunková roláda

( 5 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Ak aj vy akurát rozmýšľate nad tým, čo prichystáte svojim šibačom, už viac nebudete musieť mať obavy. Táto šunková roláda je ideálna na výnimočné príležitosti ako súčasť švédskeho stola. Jej príprava je nenáročná a najlepšie je ju pripraviť deň pred hostinou.

Budeme potrebovať:

25 dkg šunky nakrájanej na plátky

1 kg mrazenej zeleninovej zmesi (kukurica, hrášok, mrkva, zemiaky na kocky)

3 ks zaváraných uhoriek

10 vajíčok

450 g majonézy

450 g kyslej smotany

1 PL horčice

Čierne korenie podľa chuti

1 ČL práškového cukru

1/2 bujónu

1,5 dl vody

25 g želatíny

Postup:

Vajíčka uvaríme na tvrdo a necháme po vychladnutí ich očistíme

Uvaríme mrazenú zeleninu a po vychladnutí k nej pridáme na kocky nakrájané uhorky.

Bujón a želatínu povaríme vo vode a necháme vychladnúť.

Zmiešame majonézu, smotanu, horčicu, čierne korenie a práškový cukor a prilejeme želatínu.

Dve formy na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou a následne povrch obložíme šunkou. Približne do polovice zalejeme šalátom a vložíme do každej formy po 5 vajíčok. Do foriem vylejeme zvyšok šalátu a prikryjeme šunkou. Necháme stuhnúť na noc v chladničke.

sonkas-alagut
nosalty.hu

zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x