Šunková roláda

    Loading...
    (5 / 5)

    Ak aj vy akurát rozmýšľate nad tým, čo prichystáte svojim šibačom, už viac nebudete musieť mať obavy. Táto šunková roláda je ideálna na výnimočné príležitosti ako súčasť švédskeho stola. Jej príprava je nenáročná a najlepšie je ju pripraviť deň pred hostinou.

    Budeme potrebovať:

    25 dkg šunky nakrájanej na plátky

    1 kg mrazenej zeleninovej zmesi (kukurica, hrášok, mrkva, zemiaky na kocky)

    3 ks zaváraných uhoriek

    10 vajíčok

    450 g majonézy

    450 g kyslej smotany

    1 PL horčice

    Čierne korenie podľa chuti

    1 ČL práškového cukru

    1/2 bujónu

    1,5 dl vody

    25 g želatíny

    Postup:

    Vajíčka uvaríme na tvrdo a necháme po vychladnutí ich očistíme

    Uvaríme mrazenú zeleninu a po vychladnutí k nej pridáme na kocky nakrájané uhorky.

    Bujón a želatínu povaríme vo vode a necháme vychladnúť.

    Zmiešame majonézu, smotanu, horčicu, čierne korenie a práškový cukor a prilejeme želatínu.

    Dve formy na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou a následne povrch obložíme šunkou. Približne do polovice zalejeme šalátom a vložíme do každej formy po 5 vajíčok. Do foriem vylejeme zvyšok šalátu a prikryjeme šunkou. Necháme stuhnúť na noc v chladničke.

    sonkas-alagut
    nosalty.hu

    zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x