Melónový sorbet

( 0 out of 5 )
Loading...
Vytlačiť RECEPT

Studený, sladký, lahodný, chrumkavý. Toto všetko sú hlavné atribúty sorbetov, ktoré všetci zbožňujeme predovšetkým v lete. No jedli ste už niekedy melónový sorbet? Ak nie, tento recept by ste mali doma vyskúšať okamžite. Nie je to len obyčajné ovocné pyré, ktoré hodíte do mrazničky. Je to niečo, po čom sa bude oblizovať celá rodina.

Budete potrebovať:

1 červený melón

Postup prípravy:

Verte, že nikdy nepripravovali a ani nikdy nebudete pripravovať jednoduchší recept. Melón si narežte na menšie kúsky, ideálne na kocky. Nezabudnite z neho povyťahovať zrniečka. Ak vám nevadia, pokojne ich tma môžete aj nechať. Vezmite si tácku, ktorá sa vám zmestí do mrazničky a vyložte ju potravinovou fóliou, alebo papierom na pečenie. Na vyloženú tácku naukladajte kúsky melóna najlepšie tak, aby sa vzájomne neprekrývali. Potom nechajte v mrazničke do druhého dňa, kým sa melón celkom nezmrazí. Zmrazené melónové kocky vhoďte do mixéra a nechajte z neho urobiť kašu. Takúto melónovú kašu uskladnite v hlbších nádobách, v nanukovačoch, či zmrzlinových formičkách a dajte ešte na hodinku alebo dve zamraziť do tuha. Potom papajte kedykoľvek vám príde chuť. A už viac nemusíte kupovať drahé a sladké nanuky.

Sorbet si môžete spraviť aj z iného ovocia, ideálny je z jahôd, ale aj z ktoréhokoľvek druhu citrusov – teda z citrónov, pomarančov, či osviežujúcich horkých grapefruitov. Nepohrdnete však ani čerešňami, či kôstkovicami, najmä marhule sú na tento účel priam dokonalé. Do sorbetu môžete pridať cukor, med, alebo dokonca rum, či iný alkohol. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x