Svieži šalát s kuracím mäsom a hroznom

    Loading...
    (0 / 5)

    S naozaj zaujímavými šalátmi sa stretávame len výnimočne. Tie najväčšie lahôdky majú možnosť ochutnať len ľudia, ktorí sa pravidelne zúčastňujú fantastických recepcií s množstvom špecialít. Keďže väčšina bežných ľudí sa k takýmto veciam nedostane, prinášame vám recept na jeden z tých najlepších šalátov podávaných na slávnostných recepciách. Pripravte si skutočný skvost medzi delikatesami.

    Budete potrebovať:

    350-400g ementálu

    500g bieleho hrozna

    300g konzervovaných ananásových kociek

    400g kuracích pŕs

    150g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany

    soľ, korenie podľa chuti

    kremžskú horčicu podľa chuti

     strúčik cesnaku

    Postup prípravy:

    Hrozno umyte a bobuľky nakrájajte na polovice. Ak sú ananásové kocky veľké, prekrojte aj tie na menšie kúsky. Syr postrúhajte na jemnom strúhadle. Kuracie mäso si narežte na kocky a pripravte ho len na olivovom oleji, soli a korení, nič viac. Chuť musí byť celkom jednoduchá. Nechajte ho vychladnúť. Všetky ingrediencie dajte do veľkej misky a zalejte bielym jogurtom, alebo smotanou. Osoľte a okoreňte, kto chce môže pridať kvapku kremžskej horčice. Na záver pretlačte strúčik cesnaku a všetko dobre premiešajte. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x