Syrové slimáky

( 5 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Krehké a voňavé syrové slimáky sú fantastickým slaným pečivom, ktoré sa hodí na akúkoľvek príležitosť. Jemnučké vo vnútri a chrumkavé na povrchu – kto by si túto kombináciu nezamiloval? Tieto syrové slimáky sú dôkazom, že chutné cesto sa dá upiecť aj bez vajec. Vyskúšajte si ich pripraviť podľa nasledujúceho receptu a garantujeme vám, že si ich viac v obchode nekúpite. 

Ak nepatríte k zarytým „cukroholikom“ alebo len máte chuť na niečo slané, tieto syrové slimáky sú tou najlepšou voľbou. Možno by ste ich však mali pripraviť z dvojitej dávky, pretože sa vždy bleskurýchle minú.

Budeme potrebovať:

Cesto:

800 g hladkej múky

1 dl slnečnicového oleja

1 čl cukru

1/2 l teplého mlieka

50 g droždia

Náplň:

250 g mäkkého masla

3 žĺtky

1 polievková lyžica soli

Na posypanie:

1 vajce

200 g tvrdého syra

rasca (podľa chuti)

Postup:

Do misy si vylejeme trochu z pripraveného mlieka. Mlieko by malo byť mierne teplé. Rozdrobíme doň droždie a pridáme čajovú lyžičku cukru. Z pripravenej múky odoberieme jednu lyžicu a pridáme k mlieku s droždím. Všetko zamiešame a necháme kysnúť.

K pripravenej múke pridáme štipku soli a zamiešame. Pridáme zvyšok mlieka a olej a všetko dobre premiešame. Následne pridáme kvások a začneme miesiť cesto. Následne ho môžeme rozdeliť na štyri časti a necháme znova kysnúť.

Medzitým si pripravíme náplň, ktorá robí toto cesto jemnejším. Do mäkkého masla pridáme 3 žĺtky a lyžicu soli a poriadne vymiešame. Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme a maslovú náplň naň rovnomerne rozotrieme.

Keď je náplň rozotrená, celé cesto začneme stáčať ako závin. Následne ho krájame na kúsky, ktoré predstavujú jednotlivé slimáky. každý kúsok teraz potrieme vajíčkom a posypeme strúhaným syrom a trochou rasce.

Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 25 až 30 minút, pokiaľ nie sú slimáky krásne zlatisté.

nosalty.hu

Dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Jana L), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x