Talianska jahodová torta

    Loading...
    (0 / 5)

    Ovocie k letu rozhodne patrí a v akejkoľvek podobe dokáže potešiť chuťové poháriky. Či si ho doprajete v osviežujúcom nápoji, vo forme drene či nanukov alebo ho budete vyjedať len tak, čerstvé z misy. V tomto recepte si na mušku vezmeme jahody, ktoré tento krát použijeme pri príprave fantastickej torty pochádzajúcej zo slnečného Talianska. Toto sladké ovocie v spojení s nadýchaným cestom vám vyčarí nebíčko v papuľke. Spríjemnite si deň touto famóznou maškrtou.

    Rozhodujete sa, čo by ste dnes upiekli rodine alebo známym, ktorí zavítajú na oslavu? Skúste staviť na nasledujúci tip. Nadýchaná a ľahučká torta plná sladkých jahôd je nie len pastvou pre oči. Zaručene osloví aj tých najnáročnejších jedákov a vám prinesie slová uznania a pochvaly. Chutí najmä deťom a vďaka nenáročnej príprave vám pečenie nezaberie veľa času. Doprajte si kúsok jahodového neba a nebudete ľutovať.

    Budeme potrebovať:

    240 g polohrubej múky

    140 g trstinového cukru

    2 polievkové lyžice mlieka

    štipka soli

    10 kusov jahôd (ak sú malé použite viac)

    30 g práškového cukru

    90 g masla

    2 vajcia

    1,5 čajovej lyžičky prášku do pečenia

    1 čajová lyžička škorice

    100 ml smotany na šľahanie

    Postup:

    Oddeľte 20 gramov masla a nechajte si ich na vymazanie formy. Zvyšné maslo, ktoré ste nechali zmäknúť zmiešajte s cukrom. Následne si v ďalšej mise vymiešajte 2 vajíčka s dvoma lyžicami mlieka. túto zmes potom prilejte k maslu a znova všetko vymiešajte kuchynskou metličkou.

    V ďalšej mise si potom zmiešajte suché ingrediencie. K múke teda pridajte štipku soli, prášok do pečiva a škoricu a dobre premiešajte. Túto múčnu zmes potom preosejte cez sito k vymiešaným vajciam s maslom. Všetko dobre premiešajte, pokiaľ nevytvoríte zmes na cesto.

    Potom si pripravte formu, v ktorej budete koláč piecť. Po vymastení maslom, ktoré ste si odložili bokom do nej môžete dať cesto. Masu pekne zarovnajte.

    Umyte a osušte jahody. Nakrájajte ich na polovicu a odrezanou časťou ich ukladajte na vrch pripraveného a zarovnaného cesta. Teraz je torta pripravená na pečenie.

    Predhrejte si rúru na 180 stupňov a môžete piecť koláč. Ak si nie ste istá, či je cesto dostatočne upečené, kontrolujte ho priebežne zápalkou, špáradlom alebo špajdľou. Po zapichnutí do cesta by sa na špáradle nemali zachytiť kúsky cesta. Pokiaľ je špáradlo čisté, torta je upečená a môžete ju vybrať z rúry.

    Počas pečenia torty si pripravte dobre vychladenú smotanu na šľahanie a pomocou mixéra vytvorte nadýchanú šľahačku. Tú môžete dať na chvíľu do chladničky.

    Po upečení tortu posypte práškovým cukrom, nakrájajte a podávajte s kopčekom šľahačky. Takto dotiahnete servírovanie do dokonalosti a môžete si dopriať kúsok Talianska.

    sovkusom.ru

    Prajeme vám dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Jana L), sovkusom.ru

     

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x