Taliansky citrónový koláč

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Boli ste už niekedy v Taliansku? Táto krajina je známa svojou vynikajúcou kuchyňou a dezertami. Dnes si nepredstavíme tiramisu, no jeden z výborných talianskych zákuskov. Tento citrónový koláč mám od priateľa Taliana, ktorý sa u nich v rodine traduje už dlho.

    Budeme potrebovať:

    Na cesto:

    185 g hladkej múky

    185 g studeného masla

    90 g práškového cukru

    kôra z polovice citróna

    štipka soli

    Krém:

    3 vajíčka

    šťavu z polovice citróna

    kôra z polovice citróna

    185 gramov cukru

    polovica prášku do pečiva

    32 gramov hladkej múky

    štipka soli

    Na snehové pusinky:

    4 bielky

    50 ml vody

    20 gramov práškového cukru

    Postup:

    saltandsugar.hu

    Najskôr si v miske zmiešame cesto a teda múku, maslo, cukor, soľ a citrónovú kôru. Miešame rýchlo, najlepšie v kuchynskom robote. Cesto nalejeme na okrúhli vymastený  plech a pečieme asi 20 minút na 180 stupňoch Celzia. Medzitým si pripravíme krém.

    Zmiešame si vajíčka, citrónovú šťavu a kôru, pridáme cukor a trošku soli a na záver primiešame múku a prášok do pečiva. Krém vylejeme na cesto a opäť pečieme asi 20 minút na nižšej teplote asi 150 stupňov.

    Na záver si pripravíme pusinky. Do hrnca nalejeme vodu v ktorej pomaly rozpúšťame cukor. V miske si vymiešame bielky a cukrovú vodu pomaly prišľahávame k bielkovej pene. Mala by nám vzniknúť lesklá a trochu hustejšia pena. Bielkovú penu navrstvíme na tortu a rúru nastavíme na 160 stupňov a prepneme na gril. Pečieme ešte asi 10-15 minút, kým povrch pusiniek trochu nezhnedne.

    Pred podávaním skladujeme tortu asi hodinu v chladničke. Dobrú chuť.

    nosalty.hu

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), nosalty.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x