Top 4 najlepšie recepty na domáce pudingy a želé

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Puding, alebo želé je jedným z najobľúbenejších a zároveň najchutnejších detských dezertov. Nehovoriac o tom, že spomedzi sladkostí aj jeden z najzdravších. Okrem toho, že želatína je vynikajúca sa chrupavky a kĺby, je aj chutným spestrením vašich rodinných večerov. Pripravte si niektorý z top receptov a nebudete sa ho vedieť dojesť.

    Sýte čokoládové želé

    Na sýty domáci čokoládový puding budete potrebovať:

    8 vajec

    200 g práškového cukru

    1 liter mlieka

    50 g kakaa

    25 g želatíny

    vanilkový cukor podľa chuti

    pexels.com

    Želatínu nechajte rozpustiť podľa návodu na obale. Bielky oddeľte od žĺtkov. Bielky vyšľahajte do tuhej peny, žĺtky zasa vyšľahajte s cukrom a kakaom v mlieku. Mliečnu zmes dajte na oheň a pomaly začnite variť. Za stáleho miešania priveďte do varu a potom odstavte. Do mierne vychladenej zmesi dajte želatínu a bielkovú penu, jemne premiešajte a dajte ju do chladničky stuhnúť.

    Jogurtové želé

    Na chutné kyselkavé jogurtové želé budete potrebovať:

    1 šálku studenej vody

    ½ litra vriacej vody

    40 g želatíny

    2 PL bieleho jogurtu

    100 g práškového cukru

    ½ citrónovej kôry

    2 PL koňaku

    pexels.com

     

    Želatínu nechajte napučať v studenej vode, po 20 minútach k nej pridajte vriacu vodu a dobre premiešajte. Jogurt si medzitým vyšľahajte s cukrom, pridajte koňak a kôru z polovice citróna a k zmesi za stále miešania a veľmi pomaly prilejte želatínu. Do želé pridajte drobné čokoládové cukríky, alebo iné maškrty a dajte do chladničky stuhnúť.

    Mliečne suflé

    Na toto lahodné mliečne suflé budete potrebovať:

    500 ml mlieka

    25 g želatíny

    2 PL práškového cukru

    4 balíčky vanilkového cukru

    pexels.com

    Želatínu nechajte napučať vo vode podľa návodu na obale, cukor rozpustite v mlieku a zmes priveďte do varu, no dajte pozor, aby nevykypela. Do horúceho mlieka pridajte vanilkový cukor a nakoniec primiešajte želatínu. Celú zmes dobre premiešajte a vymiešajte ručným mixérom do peny. Nalejte do pohárikov a nechajte stuhnúť v chladničke.

    Tvarohové želé

    Na chutné a jemné tvarohové želé budete potrebovať:

    100 g jemného tvarohu

    1 PL želatíny

    200 ml mlieka

    2 PL práškového cukru

    pexels.com

    Cukor rozpustite v mlieku a povarte, medzitým si dajte želatínu napučať vo vode alebo v mlieku podľa návodu na obale. Primiešajte napučanú zmes do uvareného mlieka a nechajte ju vychladnúť. Po vychladení zmes preložte do väčšej misky a ručným mixérom vyšľahajte s tvarohom. Tvarohové želé dajte do pohárikov a ozdobte čerstvým ovocím. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x