Torta Lenivý Napoleon

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Už názov napovedá, že v tomto recepte nepôjde o žiadne dlhé ani zložité prípravy. Na svoje si teda príde každá z nás, ktorá nemá veľa času na prípravu sladkej dobroty, no i napriek tomu chce potešiť chuťové poháriky svojej rodiny, či blízkych. S týmto dezertom sa vám to rozhodne podarí. Rýchly, jednoduchý a famózny. Nie je náhoda, že si ho po prvom súste obľúbi skutočne každý.

    V jednoduchosti je nie len krása ale i skvelá chuť. Práve to dokonale platí o tejto torte, ktorej príprava si nevyžaduje veľa času, ba ani žiadne špeciálne cukrárske zručnosti. Klasická torta Napoleon je obľúbená najmä v Rusku. My vám prinášame jej zjednodušenú, no stále fantastickú verziu. Z tanierov zmizne skôr, než sa nazdáte a už po prvej príprave ju istotne zaradíte medzi stálice svojej kuchyne. Pripravíte si ju podľa nasledujúceho receptu, ktorý je doplnený aj o názornú video ukážku.

    Budeme potrebovať:

    800 gramov maslových sušienok

    1 liter mlieka

    4 vajcia

    150 gramov masla

    1/2 pohára cukru

    6 polievkových lyžíc hladkej múky

    Vanilkový cukor podľa chuti

    Postup:

    Vo väčšej mise si zmiešame suché suroviny. Najprv vymiešame múku s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Následne pridáme vajíčka a všetko dôkladne vymiešame do jednoliatej hmoty. Z pripraveného mlieka trošku odlejeme do misy a vmiešame do masy. Najvhodnejšie je použiť plnotučné mlieko.

    Do hrnca vlejeme zvyšok mlieka a umiestnime ho na sporák. Pridáme vymiešanú zmes z múky, cukru a vajec a na miernom plameni neustále miešame až do zhustnutia. Mali by sme vytvoriť krém, ktorý má konzistenciu redšieho pudingu.

    Krém odstavíme zo sporáka a necháme chvíľku vychladnúť, aby nebol horúci. Do ešte teplého krému vmiešame maslo nakrájané na menšie kúsky a miešame, pokiaľ sa nám maslo v kréme úplne nerozpustí.

    Pripravíme si misu alebo formu, v ktorej budeme tortu pripravovať. Dno potrieme tenkou vrstvou pripraveného krému, na ktorú následne naukladáme sušienky. Následne ich potrieme krémom a tento postup opakujeme, až pokiaľ nemáme 5 až vrstiev sušienok. Zopár sušienok si necháme a rozmrvíme ich na drobno.

    Po poslednom navrstvení sušienok si tortu potrieme poslednou vrstvou krému, ktorý následne posypeme rozmrenými sušienkami. Tortu necháme schladiť a po stuhnutí krájame a podávame.

    Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Jana L), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x