Torta z palaciniek plnených kakaom a vanilkovým pudingom

( 2 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Vídame ich na obrázkoch v tutoriáloch kulinárskych časopisov, alebo na internete. No akosi nikdy ich neurobíme aj sami doma. Prečo? Veď torta z palaciniek je lahôdka, akú si môžete dopriať kedykoľvek aj bez príležitosti. Nech je tento recept vašim prvým a určite nie posledným.

    Budete potrebovať:

    Na palacinky

    125 g polohrubej múky

    2 vajcia

    2 balíčky vanilkového cukru

    štipka soli

    250 ml mlieka

    1 PL rozpusteného masla

    6 PL slnečnicového oleja

    Na plnku

    5 ČL kakaa

    3 balíčky vanilkového pudingu

    250 g masla

    1 l mlieka

    7 PL kryštálového cukru

    Postup prípravy:

    Zmiešaním a vyšľahaním všetkých surovín si pripravte palacinkové cesto a palacinky smažte na panvici s olejom. Hotové palacinky posypte kakaovým práškom a zrolujte. Zapekaciu misku si vymastite maslom, palacinky ešte nechajte bokom.

    Pudingové prášky rozmiešajte v litri mlieka, pridajte cukor. Uvarte hustý puding a keď je hotový pridajte doň maslo a za občasného miešania ho nechajte vychladnúť.

    Palacinky začnite ukladať po vrstvách do zapekacej misky a na každú vrstvu palaciniek natrite vanilkový puding. Tortu dajte zachladiť do chladničky a potom vyklopte na tanier. Podávajte s čerstvým ovocím a šľahačkou. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M), nosalty.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x