Tuniakovo-cícerová nátierka s jarnou cibuľkou

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Aj vy ste milovníkmi zdravých jedál a uprednostňujete dávať deťom na desiatu domáce jedlo ako koláčiky z obchodu? Potom máme niečo, čím vás určite potešíme. Tuniaková nátierka s cícerom nenechá nikoho chladným. Je úžasne jemná, zdravá, chutná a navyše aj lacná!

    Thuna-Creme
    kochmaedchen.de

    Preč so sardinkami! Tuniak je lepší, ľahší, zdravší a dá sa oveľa jednoduchšie spracovať. V kombinácii so zdravým a telu prospešným cícerom sa zapíše do prvej desiatky prísad vo vašej kuchyni. Cícer je ešte stále nedocenená bielkovinová bomba. V Taliansku tzv. rímsky hrach, v Španielsku španielska fazuľa a u nás jednoducho cícer, obsahuje prirodzene veľa vlákniny a obsahuje veľmi veľa železa, vďaka čomu dokáže už jeden pokrm z neho pokryť takmer celú dennú dávku, ktorú potrebujeme dostať do tela. Obrovskou výhodou tiež je, že varením a ani konzervovaním nestráca takmer nič zo svojich účinných zložiek, čo sa pri iných druhoch potravín nestáva. Potom sú to aj vitamíny skupiny B a draslík. No a najväčšou výhodou cíceru je, že nenafukuje, ako ostatné strukoviny.

    Takže ak ste sa rozhodli pre kombináciu – tuniak, cícer, jarná cibuľa – lepšie ste ani nemohli urobiť. Poďme sa pozrieť, čo budeme na lahodnú nátierku potrebovať.

    Suroviny :

    120 g tuniaka z konzervy (podľa vašej chuti môže byť vo vlastnej šťave alebo v oleji)

    2 jarné cibuľky

    100 g uvareného cíceru (ja dávam aj viac)

    100 g masla

    1/2 ČL soli

    2
    pinterest.com

    Postup :

    Cícer si uvaríme a scedíme. Podľa chutí môžete cícer uvariť al dente, alebo celkom domäkka. Ja varím al dente, nátierka je potom jemne chrumkavá a máme to radi.

    Maslo si necháme zmäknúť na izbovú teplotu.

    Všetky suroviny spolu zmiešame v malom mixéri a mixujeme pokým nátierka nebude rovnomerne premiešaná. Najlepšia je na čerstvý chlieb a keď je ešte vlažná z mixovania, no každému ako chutí!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika)

    Náš tip:

    • Jarná (alebo mladá) cibuľka sa v nátierke stratí. Budete ju cítiť len veľmi jemne a nemusíte si po nej dávať žuvačku, aby prerazila zápach z úst, lebo žiaden nebude. Nátierku môžete podávať s čerstvou rajčinou, no u nás je obľúbená aj sama. Len tak. S lyžičkou z misky. Dobrú chuť!

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x