Tvarohová torta s čerešňami

( 2 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Zlepšite si horúci letný deň sviežou nepresladenou pochúťkou. Jednoduchá torta, ktorú si pripravíte v bežný deň ale i na oslavu, či pre návštevu. Spojenie jemnej chute tvarohu a domácich šťavnatých čerešní je skutočná fantázia, ktorú si obľúbi hádam každý. Čerešne pokojne vymeňte aj za o niečo kyslejšie višne. Pripravte si túto skvostnú tortu, ktorá poteší všetky mlsné jazýčky podľa nasledujúceho receptu ešte dnes.

    Mnoho z nás má v týchto dňoch záhradu plnú sladkých a šťavnatých čerešní, ktoré je vhodné zužitkovať. Čerstvé domáce čerešne isto kúpite aj na trhu alebo dostanete od rodiny, či známych. Použite ich v nasledujúcom recepte a výsledok určite nebudete ľutovať. Lahodná a jemná torta, ktorá si nevyžaduje dlhú a náročnú prípravu je tým pravým sladkým potešením počas horúcich letných dní. Hodí sa aj ako narodeninová torta, ktorá oslávenca poteší určite viac, ako presladené krémové torty. Čerešne navyše môžete vymeniť za višne, jahody alebo čučoriedky, vďaka čomu si na svoje príde skutočne každý.

    Budeme potrebovať:

    160 g hladkej múky

    200 g práškového cukru

    štipka soli

    800 g tvarohu

    5 g vanilkového cukru

    100 g mliečnej čokolády

    100 g masla

    1 vajce

    600 g čerešní

    300 g kyslej smotany

    7 čajových lyžičiek želatíny

    1/4 pohára vody

    Postup:

    Do misy si vysypeme múku, ku ktorej pridáme štipku soli a 40 gramov práškového cukru. Dôkladne zmiešame tieto suché ingrediencie a následne k nim pridáme jedno vajce a mäkké maslo a všetko znova dobre vymiešame. Vypracujeme cesto, ktoré následne zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.

    Pred pečením si necháme nahriať rúru na 190 stupňov. Pripravíme si formu, v ktorej cesto budeme piecť. Aby sa nám neprilepilo k forme, použijeme papier na pečenie, ktorý potrieme maslom. Cesto, ktoré sme nechali pol hodinu v chladničke si teraz rozvaľkáme a vložíme na dno formy. Po celej jeho ploche urobíme vidličkou vpichy a necháme piecť 20 minút.

    Kým sa cesto pečie, umyjeme si čerešne, ktoré zbavíme kôstok. Niekoľko bobúľ si necháme na ozdobu.

    Želatínu si podľa návodu rozmiešame vo vode a necháme chvíľu postáť.

    Teraz si v mise pripravíme hlavnú časť torty. Zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, práškový a vanilkový cukor. Všetky ingrediencie dobre premiešame, pokiaľ nevytvoríme jednoliatu hmotu.

    Želatínu na miernom ohni zahrejeme a rozmiešame, pokiaľ sa úplne nerozpustí. Dbajte však o to, aby ste ju nepriviedli do varu.

    Želatínu zmiešame s osladenou zmesou tvarohu a smotany a primiešame tiež čerešne. Celú hmotu následne navrstvíme na upečené cesto a vrch torty uhladíme. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 6 hodín.

    Potom, ako nám torta zatuhne ju ozdobíme rozpustenou čokoládou a na vrch naukladáme čerstvé čerešne.

    Prajeme vám dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Jana L), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x