Tvarohovo-čerešňový dezert

    Loading...
    (0 / 5)

    Tvarohové dezerty sú nesmrteľné, o tom niet pochýb. Pečú a pripravujú sa na množstvo spôsobov a väčšinou ich vídať hlavne v kuchyniach našich babičiek. Mladé dievčatá skúšajú modernú gastronómiu a ženy v najlepšom veku inklinujú skôr k tomu tradičnejšiemu. My vás dnes naučíme recept, ktorý je niečo medzitým. Tradičný a moderný zároveň.

    Budete potrebovať:

    200 g maslových sušienok

    3 PL kryštálového cukru

    120 g masla

    200 g čerešní (ideálne čerstvé, môžu byť aj zavarené)

    1 PL citrónovej šťavy

    1PL škrobu

    2 PL vody

    300 g tmavej čokolády

    300 g jemného tvarohu bez hrudiek

    60 g práškového cukru

    pár kvapiek vanilkovej arómy

    250 ml šľahačkovej smotany

    Postup prípravy:

    Rúru si predhrejte na 160 stupňov a prichystajte si obdĺžnikovú formu na pečenie. Sušienky zmiešajte s kryštálovým cukrom a nechajte pomixovať v kuchynskom robotovi. Na ohni alebo v mikrovlnke si nechajte rozpustiť maslo a pridajte ho k podrveným sušienkam. Maslo dobre premiešajte a sušienkový základ dajte do pripravenej formy na pečenie. Dajte piecť do rúry a pečte 15-20 minút do zlatista. Potom nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

    V hrnci si zmiešajte 150g čerešní so 150g práškového cukru, pridajte citrónovú šťavu a 2 PL vody. Počkajte kým sa zmes rozpustí a čerešne sa prevaria. Potom nechajte zmes trochu vychladnúť, pridajte do nej škrob a všetko spolu dohladka pomixujte. Dajte pozor, lebo zmes rýchlo zhustne. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

    Medzitým si v miske zmiešajte tvaroh, vanilkový extrakt a zvyšok práškového cukru.

    V inej miske si vyšľahajte 250 ml šľahačkovej smotany a pridajte ju k tvarohovej zmesi. K nej pridajte aj vychladnutú čerešňovú zmes. Všetko dobre pomiešajte a dajte do chladničky.

    V parnom kúpeli si rozpustite čokoládu so šľahačkovou smotanou a uvarte polevu.

    Vychladnutý tvarohovo čerešňový krém natrite na upečený sušienkový korpus a zarovnajte. Na vrch vylejte mierne stuhnutú smotanovo čokoládovú polevu a dajte do chladničky tuhnúť aspoň na 3-4 hodiny, ideálne však na celú noc. Podávajte ozdobené čerstvými čerešňami. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x