Tvarohovo-maková torta s tekvicou

    Loading...
    (0 / 5)

    Máte chuť na niečo typické jesenné? Vyskúšajte túto tvarohovo-makovú tortu s tekvicou. Netradičný vzhľad podčiarkuje delikátnu chuť a vaše srdce zaplesá v momente, ako ochutnáte prvý kúsok. Kombinácia tekvice, sladkého tvarohu a maku je jednoducho neodolateľne jesenná!

    Budete potrebovať:

    800g tekvice

    500g jemného tvarohu

    200g práškového cukru

    5 vajec

    2 PL škrobu

    25g maku

    trochu pomarančovej kôry

    100g kyslej smotany

    Postup prípravy:

    Dužinu z tekvice vyrežte, jadierka odstráňte. Zvyšnú dužinu dajte piecť do rúry, aby sa mierne vysušila od vody a potom ju prebehnite v mlynčeku na mäso alebo orechy. 100g z tekvicového pyré si odložte nabok. K pomletej dužine pridajte 70g cukru, pomarančovú kôru, 2 vajcia, 1 ČL kukuričného škrobu a zmes dobre premiešajte.

    Zmes prevarte približne 15 minút pri nízkej teplote, potom z nej vytlačte vodu a nechajte ju mierne preschnúť.

    V inej miske si medzitým zmiešajte tvaroh, 100g cukru a keď je zmes hladká, pridajte 2 vajcia, 1 ČL škrobu a mak.

    Tortovú formu si vyložte papierom na pečenie. Teraz striedavo nakladajte vrstvu makovo-tvarohovej zmesi a vrstvu tekvicovej zmesi. Tortovú formu potom trochu potraste, aby sa zmes rovnomerne rozložila. Dajte tortu piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov a pečte ju 40 minút.

    takprosto.cc
    takprosto.cc

    Medzitým si pripravte ďalšiu plnku. Zmiešajte kyslú smotanu, 30g cukru, 1 vajce a 100g z tekvicového pyré a keď bude torta dopečená, dajte plnku navrch a nechajte piecť v rúre pri tej istej teplote ešte ďalších 10 minút. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M), takprosto.cc

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x