Tvarohovo-višňový koláč

    Loading...
    (5 / 5)

    Ak náhodou nemáme višní plnú záhradu, máme ich plnú pivnicu. Kompótové poháre sa na regáloch len tak blyštia a priam sa pýtajú, kedy ich zjeme. No višne sú kyslé a nehodia sa ku všetkému. Keď však svoje višne použijete do tohto neuveriteľne dobrého koláča, na vašom regáli za pár týždňov nebude stáť ani jedna višňová zaváranina.

    brokenteepee.com

    Nemyslite si, že ide o nejakú bublaninu. Tento koláčik je jedinečný svojim zložením, pretože v ceste sa nachádza tvaroh, ktorý mu dodáva nezameniteľnú chuť. Je ideálny ku káve, ale aj na cesty, pretože je veľmi skladný a dlho vydrží. Stačí ho uschovať v plastovej dóze a bude mäkučký ešte aj o tri dni.

    Na tento koláčik budeme potrebovať:

    500g hrudkovitého tvarohu

    6 vajec

    1 šálku kyslej smotany

    20g práškového cukru

    1 balíček vanilkového cukru

    15g polohrubej múky

    1 balíček prášku do pečiva

    trochu citrónovej kôry

    trochu hrozienok od chuti

    vykôstkované višne podľa chuti

    cukor na poprášenie

    Postup prípravy:

    Pripravte sa na koláč, ktorý pripravíte rýchlejšie, než stihnete povedať „višňa“.

    Všetky zložky spolu vymiešame, najlepšie ručným šľahačom, pridáme višne a poriadne premiešame a vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech.

    brokenteepee.com

    Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 30 minút.

    danadiskitchen

    Koláč je najlepší ešte teplučký len poprášený práškovým cukrom. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), danadiskitchen

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x