Tvarohový koláč s bielou čokoládou

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Aj keď tento pokrm už názvom prezrádza, že pôjde o niečo pečené, prekvapí vás svojou delikátnou chuťou a konzistenciou jemnučkou ako obláčik. Nadýchaný dezert, ktorý je plný sviežeho tvarohu dopĺňa sladučká biela čokoláda, ktorá sa k tomuto receptu dokonale hodí. Vyskúšajte si pripraviť túto úžasnú pochúťku podľa nasledujúceho receptu, ktorý si vďaka jeho jednoduchosti a skvelému výsledku zamilujete.

    Na prípravu tvarohového koláča je najlepšie použiť hrudkovitý tvaroh a kyslú smotanu s obsahom tuku 15%. Smotanu môžeme nahradiť i plnotučným mliekom. Tvaroh pred použitím dôkladne preosejte cez sito, aby ste dosiahli čo najjemnejšiu sypkú konzistenciu.

    Budeme potrebovať:

    250 g tvarohu

    2 polievkové lyžice krupice

    1 vajce

    100 ml mlieka

    2 polievkové lyžice cukru

    50 g bielej čokolády

    Postup:

    Do misy dáme tvaroh, ktorý sme preosiali cez sito a pridáme cukor,  plnotučné mlieko alebo kyslú smotanu. Všetko spolu mixujeme a postupne pridávame krupicu. Jej množstvo môžeme mierne regulovať v závislosti od toho, či sme použili mlieko alebo kyslú smotanu. Keď vyšľaháme jednoliatu zmes, pridáme vajce a vymiešame metličkou na šľahanie.

    Bielu čokoládu lámeme na malé kúsky. Môžeme si pomôcť dreveným valčekom alebo tĺčikom na mäso (čokoládu umiestnime do vrecúška), ktorým čokoládu „roztlčieme“. Následne ju pridáme k tvarohovej zmesi a dobre zamiešame.

    Pripravíme si formu na pečenie, ktorú dôkladne vymastíme maslom. Pripravenú zmes vylejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov po dobu 30 až 35 minút.

    sovkusom.ru

    Po upečení podávame nakrájané na kúsky. Tvarohový koláč sa skvele hodí ku káve. Deťom chutí aj s kakaom alebo čajom.

    Prajeme vám dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Jana L), sovkusom.ru

     

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x