Tvarohový zákusok „malinka“

    Loading...
    (3 / 5)

    Milujete tie ľahké a svieže letné zákusky? Jeden taký máme pre vás aj dnes a nebude celkom obyčajný. Bude nadupaný najlepšími tvarohmi a ovocím a navyše, bude až hriešne dobrý. A aby toho nebolo málo, čerešničkou na torte bude zmyselná malinová pena.

    Budete potrebovať:

    200 g maslových sušienok

    2 PL masla

    500 g hrudkovitého tvarohu

    500 g mascarpone

    1 citrón

    3 PL škrobu

    250 g kryštálového cukru

    5 celých vajec

    2 žĺtky

    800 g čerstvých malín (ak nemáte, môžu byť aj mrazené)

    1 balíček vanilkového cukru

    10 g želatíny

    500 ml šľahačkovej smotany

    6 PL práškového cukru

    Postup prípravy:

    Maslo si rozpustite a miešajte s na prášok rozdrvenými sušienkami.  Tortovú formu alebo menší obdĺžnikový pekáč si vyložte sušienkovým základom a odložte do chladničky na stuhnutie.

    Z hrudkovitého tvarohu vyžmýkajte prebytočnú vodu a prebehnite ho na hrubom strúhadle, alebo v kuchynskom robote. Pridajte mascarpone, kôru z citróna, cukor a škrob. Všetko spolu dôkladne premiešajte. Do tvarohovej zmesi pridajte postupne 5 vajec a 2 žĺtky. Po každom vajíčku zmes prešľahajte šľahačom.

    Rúru si predhrejte na 175 stupňov a vyberte z chladničky sušienkový základ. Naň rovnomerne naneste tvarohovú zmes  a dajte piecť na 15 minút. Po 15 minútach znížte teplote na 120 stupňov a pečte ešte ďalšiu polhodinu. Po upečení formu vyberte a nechajte celkom vychladnúť.

    Medzitým si pripravte malinovú penu. Umyte 500 g malín, ak používate mrazené, nechajte ich dobre roztopiť a stiecť z vody. Vhoďte ich do mixéra a poriadne rozmixujte. Potom ich prebehnite cez sitko, aby ste sa zbavili zrniečok. Pridajte vanilkový cukor.

    Želatínu si namočte a pripravte podľa návodu na danom balíčku. Želatínu pridajte k malinám a dobre rozmiešajte.

    500 ml šľahačkovej smotany si vyšľahajte do tuha s cukrom, potom pridajte malinovú zmes so želatínou a vymiešajte do hladka. Na záver pridajte zvyšných 300 g celých malín a ručne premiešajte. Penu naneste na vychladenú tvarohovú plnku a nechajte na noc v chladničke stuhnúť. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x