Údené kuracie prsia

    Loading...
    (0 / 5)

    Kuracie prsia sú jedným z najvďačnejších druhov mäsa, pretože z nich dokážete pripraviť takmer všetko. Viete ich prispôsobiť chutiam veľkých chlapov, ale aj malých detí. V tomto smere sú priam ideálnym kúskom. Ak ste ešte nepočuli o „údených“ kuracích prsiach, potom dávajte dobrý pozor. Tento recept možno osloví práve vás.

    Budete potrebovať:

    1kg kuracích pŕs

    30ml bieleho suchého vína

    60ml olivového oleja

    1 ČL zázvoru

    15ml sójovej omáčky

    1 ČL soli

    90g ryže

    70g kryštálového cukru

    1 ČL čierneho korenia

    1ČL škorice

    30g čierneho čaju

    Postup prípravy:

    Ako prvé si pripravte omáčku. Zmiešajte víno, olivový olej, sójovú omáčku, soľ a korenie, dobre zamiešajte a pridajte na jemno nastrúhaný zázvor. V tejto omáčke nechajte marinádovať umyté a očistené kuracie prsia. Môžete ich narezať na polovice. Marinádujte asi 3-4 hodiny a v chladničke.

    Pekáč alebo zapekaciu misku si vyložte alobalom a naplňte ryžou. Tú zmiešajte s čajovými lístkami, cukrom a škoricou. Na tento pekáč položte rošt na pečenie mäsa.

    Ešte predtým, ako mäso na rošt položíte, si ho opečte na panvici z oboch strán zhruba 3-4 minúty. Len aby sa zatiahlo. Potom prsia položte na rošt a všetko spolu umiestnite do rúry a nechajte na najsilnejšej teplote asi 5-7 minút. Potom priamo na prsia položte veľkú pokrievku, ktorý ich celé prekryje. Takto ich môžete údiť ešte minimálne 10-15 minút. Horúce preúdené kurča podávajte s teplým zeleninovým šalátom. Chuť tohto jedla je jednoducho úžasná! Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x