Varený čokoládový krém

( 3 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Varené čokoládové krémy sú lahôdkou sami osebe. Nielenže fantasticky chutia, ale hodia sa tak do zákuskov, koláčov a iných maškŕt ako aj samotné. Najradšej ich vyjedáme priamo z hrnca. Ako si pripraviť ten najlepší varený čokoládový krém? Jednoduchší recept ste ešte nevideli!

Budete potrebovať:

2 vajcia

2 PL múky

1 PL kakaa

3 PL kryštálového cukru

2 dl mlieka

1 balíček vanilkového cukru

10 g masla

Postup prípravy:

Dve celé vajcia vymiešajte s dvoma lyžicami múky, lyžicou kakaa a troma lyžicami cukru. Toto všetko zalejte mliekom, prisypte vanilkový cukor a na miernom ohni pomaly priveďte do varu. Za stáleho miešania vám začne krém hustnúť. Akonáhle bude hustejší, odstráňte ho z ohňa a miešajte, kým sa neochladí. Potom pridajte kocku masla a zmes vymiešajte do hladka. Takto pripravený krém môžete vychladnutý dávať do koláčov a zákuskov. Ak chcete, aby bol krém viac čokoládový, pridajte do mlieka 50 g horkej čokolády. Bude fantastický. Prajeme dobrú chuť!

civilhir.net

zdroj: babskeveci.sk (Monika), civilhir.net

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x