Vianočné orechovo-maslové venčeky

    (5 / 5)

    Polovica novembra je najvyšší čas, aby sme pomaly začali zbierať nové inšpirácie na vianočné pečivo. Tieto venčeky sa dajú použiť kedykoľvek cez rok ako čajové keksíky, no počas sviatkov chutia predsa len o čosi lepšie. Vyskúšajte tento recept a uvidíte, že nebudete ľutovať.

    Budete potrebovať:

    200g masla

    130g práškového cukru

    350g hladkej múky

    2 žĺtky

    1 balíček vanilkového cukru

    štipka soli

    ½ ČL prášku do pečiva

    90g nasekaných vlašských orechov

    1 vaječný žĺtok na potretie

    Postup prípravy:

    V miske si zmiešajte práškový cukor, vaječné žĺtky, maslo a vanilkový cukor. Pridajte vanilkový cukor a prášok do pečiva a vypracuje maslovú zmes. Potom pridajte preosiatu múku a vymieste cesto. Zabaľte ho do fólie a nechajte v chladničke odpočívať asi 20 minút. Potom ho vyberte a vyvaľkajte tak, aby malo hrúbku asi 7mm.

    Vykrajujte venčeky s otvorom v strede. Venčeky ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a potierajte ich rozšľahaným žĺtkom. Na vrch sypte nasekané alebo pomleté vlašské orechy. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte asi 12-15 minút. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x