Višňový cheesecake

( 4 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Aj vy milujete tie jemné koláčiky z cukrární, kde sa kombinuje kyslastá a ostrá aróma višní spolu s jemným sladkým tvarohom? Je úžasné o nich už len hovoriť, nieto ešte zadržať slinky, ktoré sa zbiehajú. Aby sme nemuseli len snívať, prinášame vám recept, vďaka ktorému si budete na tvarohovo-višňovej tortičke pochutnávať už aj doma.

    Budeme potrebovať:

    Na cesto

    300 g hladkej múky

    150 g masla

    150 g kryštálového cukru

    35 g kakaa

    1 vajíčko

    1 čajová lyžička prášku do pečiva

    Na plnku

    700 g konzervovaných višní (alebo čerešní)

    100 g práškového cukru

    2 balíčky vanilkového cukru

    3 vajíčka

    1 polievková lyžica citrónovej šťavy

    1 balíček vanilkového pudingu

    500 g jemného tvarohu

    štipka soli

    Postup prípravy:

    Maslo izbovej teploty vymiešame s vajcom a cukrom, až kým nevznikne krémová zmes. Potom pridáme kakaový prášok a múku a rukou vypracujeme tuhé cesto. Tortovú formu s priemerom cca 26 cm si vymastíme trochou masla a cesto prstami vyformujeme po jej dne aj po okrajoch. Na okraji nám stačí cesto potiahnuť do výšky cca 4 cm.

    Plnku si vymiešame jednoducho. Zmiešame cukor, vanilkový cukor, vajíčka a citrónovú šťavu. Pridáme puding a tvaroh a ručným mixérom dôkladne vypracujeme krémovú zmes. Nakoniec do zmesi primiešame višne, alebo čerešne. Plnku potom nalejeme do formy vyloženej cestom.

    Dáme piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov na 50-60 minút. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x