Višňový cheesecake

( 4 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Aj vy milujete tie jemné koláčiky z cukrární, kde sa kombinuje kyslastá a ostrá aróma višní spolu s jemným sladkým tvarohom? Je úžasné o nich už len hovoriť, nieto ešte zadržať slinky, ktoré sa zbiehajú. Aby sme nemuseli len snívať, prinášame vám recept, vďaka ktorému si budete na tvarohovo-višňovej tortičke pochutnávať už aj doma.

Budeme potrebovať:

Na cesto

300 g hladkej múky

150 g masla

150 g kryštálového cukru

35 g kakaa

1 vajíčko

1 čajová lyžička prášku do pečiva

Na plnku

700 g konzervovaných višní (alebo čerešní)

100 g práškového cukru

2 balíčky vanilkového cukru

3 vajíčka

1 polievková lyžica citrónovej šťavy

1 balíček vanilkového pudingu

500 g jemného tvarohu

štipka soli

Postup prípravy:

Maslo izbovej teploty vymiešame s vajcom a cukrom, až kým nevznikne krémová zmes. Potom pridáme kakaový prášok a múku a rukou vypracujeme tuhé cesto. Tortovú formu s priemerom cca 26 cm si vymastíme trochou masla a cesto prstami vyformujeme po jej dne aj po okrajoch. Na okraji nám stačí cesto potiahnuť do výšky cca 4 cm.

Plnku si vymiešame jednoducho. Zmiešame cukor, vanilkový cukor, vajíčka a citrónovú šťavu. Pridáme puding a tvaroh a ručným mixérom dôkladne vypracujeme krémovú zmes. Nakoniec do zmesi primiešame višne, alebo čerešne. Plnku potom nalejeme do formy vyloženej cestom.

Dáme piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov na 50-60 minút. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x