Voňavá cesnačka s muškátovým orieškom

( 4 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Muškátový oriešok je presne tá ingrediencia, s ktorou sa neradno zahrávať. My sa s ňou však zahrávať nebudeme, pretože ideme na istotu. Táto fantastická cesnačka, v ktorej pocítite vylúhovaný muškátový oriešok opantá vaše zmysly.

Hovorí sa, že láska ide cez žalúdok a ak je jedlo voňavé platí to dvojnásobne. V prípade tejto krémovej polievky z medvedieho cesnaku to platí dvojnásobne. Nielenže je zdravá, ale aj krásne aromatická. Nebojte sa, že vám bude celý dom smrdieť po cesnaku. Muškátový oriešok z cesnakovej vône spraví niečo oveľa lepšie.

Budete potrebovať:

400g medvedieho cesnaku

6 PL ovsených vločiek (najlepšie podrvené)

2 stredne veľké cibule

1 strúčik cesnaku

500 vody

1 zeleninový bujón

100ml šľahačkovej smotany

soľ a korenie podľa chuti

1 KL muškátového orieška

Postup prípravy:

V hrnci rozohrejte maslo, pridajte nakrájanú cibuľku nadrobno a pretlačený strúčik cesnaku. Medvedí cesnak medzitým premyte a nakrájajte na menšie kúsky a vhoďte k cibuli a cesnaku. Nechajte podusiť aspoň 1-2 minúty, potom zalejte vodou a pridajte bujón. Keď je voda teplá, pridajte soľ, korenie a muškátový oriešok. Priveďte do varu a potom pomixujte ponorným mixérom. Pridajte šľahačkovú smotanu a ovsené vločky. Nechajte prevrieť, aby sa vločky rozpadli a polievku zahustili. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x