Voňavá pohánková kaša s mäsom

    (5 / 5)

    Jedna z najzdravších a zároveň aj najstarších surovín na našom území je pohánka. Mnoho ľudí už na jej fantastickú chuť zabudlo, no stále je dosť takých, ktorí ju pripravujú na rôzne spôsoby pravidelne. Dnes prinášame recept na spôsob rizota, ktorý očarí každého milovníka zdravého a pritom chutného jedla.

    Budete potrebovať:

    500g pohánky

    250g bravčového mäsa

    1 mrkva

    2 cibule

    3 PL slnečnicového oleja

    1 PL masla

    ½ ČL rasce (môže byť aj mletá)

    soľ a korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    V panvici si ohrejte slnečnicový olej, pridajte mäso nakrájajte na kocky a zatiahnite. Cibuľu ci nakrájajte nadrobno a pridajte k mäsu. Osoľte, okoreňte a pridajte rascu. Potom si nakrájajte na drobno alebo nastrúhajte na hrubšom strúhadle mrkvu a pridajte ju k mäsu, ktoré medzitým prikryte, aby sa začalo dusiť. Po pridaní mrkvy potom všetko zalejte tak, aby voda pokryla mäso.

    Pohánku opláchnite a za stáleho miešania ju opražte na suchej panvici. Na miernom ohni ju takto oprážajte, kým nezačne byť suchá a voňať a postupne začne praskať. Potom dajte pohánku do panvice s mäsom, mrkvou a cibuľou. Opäť pridajte trochu vody, pretože pohánka jej dosť vypije. Nechajte pohánku s mäsom dusiť približne 40 minút. Na záver pridajte do pohánky maslo, dobre premiešajte a ešte 10 minút poduste. Podávajte teplé. Bude vám veľmi chutiť!

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x