Vynikajúca domáca slaninka v slanom náleve

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Spôsobov prípravy slaninky v slanom náleve existuje hneď niekoľko. Stačí si vybrať ten, ktorý vám chutí najviac. Ak ste ešte slaninu v slanom náleve nejedli, máte čo dobiehať. Dobrota nad všetky dobroty poteší najmä maškrtné jazýčky vašich silnejších polovičiek.

    Každá domácnosť, ktorá už niekedy pocítila vôňu slaniny v slanom náleve vie, že tajomstvo tkvie v niekoľkých veciach. Niekto slaninu obvarí v cibuľových šupkách, niekto ju predpečie, a iný zasa poriadne posype cesnakovou zmesou. Náš recept vám však bude chutiť zaručene najviac! Pripraviť si slaninu v soľanke, teda v koncentrovanom soľnom roztoku, ktorý sa používa na solenie mäsa, bravčovej masti, či rybaciny, nikdy neoľutujete.

    Budete potrebovať:

    2kg slaniny

    2 šálky vody

    1PL soli

    3-5 bobkových listov

    10 celých zrniek čierneho korenia

    červená paprika od chuti

    3 strúčiky cesnaku

    Postup prípravy:

    Pripravte si slaný roztok. Nalejte vodu do hrnca, pridajte soľ a nechajte povariť približne 30 minút.

    sovkusom.ru

    Nakrájajte slaninu na menšie kúsky, ideálne na kocky, ale môžete aj inak, ako máte radi. Pripravte si pohárom s objemom približne 3 litre.

    drive2.com

    Naukladajte doň slaninu nakrájanú alebo narezanú na ľubovoľné kusy. Medzi slaninu pravidelne vkladajte aj bobkový list, aby sa jeho chuť rozložila do celého objemu pohára, nie len v jednom mieste. Tak isto pretláčajte cesnak. Kto má rád kúsky cesnaku, nemusí ho pretláčať, stačí ho pokrájať na tenké plátky a vkladať spolu s bobkovým listom medzi slaninu.

    sovkusom.ru

    Soľný roztok nechajte vychladnúť a keď je ešte vlažný zalejte ním slaninu v pohári. Okamžite uzavrite a uistite sa, že cez viečko neuniká vzduch. V izbovej teplote nechajte poháre odstáť hore dnom počas celej noci a potom odložte do chladničky. Slaninka vydrží približne 10-14 dní.

    sovkusom.ru

    Ak sa pýtate, prečo by niekto jedol zavarený tuk, tu máte odpoveď. Sadlo, alebo tuk, je produkt v správnej miere mimoriadne účinný pre zdravie, pretože obsahuje kyselinu arachidonovú. Tá v rastlinných tukoch chýba a pritom je dôležitou súčasťou imunitných procesov a metabolizmu cholesterolu v našom tele. Pravidelná konzumácia niekoľkých plátkov slaniny vám neublíži, naopak vášmu telu môže dodať to, čo bežne nedostáva a pritom potrebuje.

    Vyskúšate?

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x