Vyprážaná cuketa inak

    (5 / 5)

    Cukety obalené v cestíčku sú výbornou variantou, ak máte radi vyprážanú cuketu, ale chcete zmenu. Tento spôsob je oveľa rýchlejší a nenarobíte si pri ňom taký veľký neporiadok ako pri troj obale.

    Budeme potrebovať:

    2 stredne veľké cukety

    2 dl slnečnicového oleja na vyprážanie

    Cestíčko:

    7 dkg hladkej múky

    1 vajce

    0,5 dl mlieka

    1 lyžička prášku do pečiva

    pol lyžičky soli

    1 lyžica slnečnicového oleja

    Postup

    Cukety umyjeme a nakrájame na 4-6 približne rovnakých častí.

    V miske si vymiešame cestíčko do hladka, kým nám nezostanú žiadne hrudky.

    Následne obalíme kúsky cukety a dáme na zohriaty olej. Nezabudnite si cukety pravidelne otáčať, aby vám na jednej strane nezhoreli.

    Vedľa panvice si nachystáme tanierik s papierovým obrúskom, aby nasiakol prebytočný olej.

    zdroj: babskeveci.sk, (Katka), nosalty.hu

    Tips & variations

    • Cuketu môžeme podávať so zemiakovou kašou, hranolkami alebo so zeleninovým šalátom.

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x