Vyprážané cuketové prstence s parmezánom a ricottou

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Milujete sezónne cukety ako my? Potom by ste rozhodne mali vyskúšať tento vynikajúci a rýchly taliansky recept na vyprážané cukety. Sú šťavnaté, chutné, voňajú po dobrom syre a rozbúchajú srdce nejedného gurmána.

    Budete potrebovať:

    2 cukety

    125g syru ricotta

    100g parmezánu

    50g hladkej múky

    1 KL sušeného droždia

    1 vajce

    soľ a korenie

    olej na vyprážanie

    Postup prípravy:

    Cukety si ošúpte, opláchnite a osušte. Nastrúhajte ich na jemno a vyžmýkajte prebytočnú vodu. V miske ich potom zmiešajte s ricottou, strúhaným parmezánom, vajíčkom, múkou a soľou s korením podľa chuti. Na záver pridajte sušené droždie, aby cukety mierne napuchli.

    Rozohrejte si olej na vyprážanie a na panvicu dávajte polievkovou lyžicou primerané kôpky a na panvici do nich končekom lyžice spravte dieru. Mali by vzniknúť malé kolieska, niečo ako donutky. Na oleji smažte cukety do zlatista z oboch strán. Prstence po vysmažení ukladajte na kuchynské utierky, aby vysali prebytočnú masť. Podávajte s čerstvou zeleninou, smotanovým dipom, alebo chrumkajte len tak pri večernom filme. Zaručene vám bude chutiť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), giallozafferano.it

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x