Vyprážané cuketové prstence s parmezánom a ricottou

( 5 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Milujete sezónne cukety ako my? Potom by ste rozhodne mali vyskúšať tento vynikajúci a rýchly taliansky recept na vyprážané cukety. Sú šťavnaté, chutné, voňajú po dobrom syre a rozbúchajú srdce nejedného gurmána.

Budete potrebovať:

2 cukety

125g syru ricotta

100g parmezánu

50g hladkej múky

1 KL sušeného droždia

1 vajce

soľ a korenie

olej na vyprážanie

Postup prípravy:

Cukety si ošúpte, opláchnite a osušte. Nastrúhajte ich na jemno a vyžmýkajte prebytočnú vodu. V miske ich potom zmiešajte s ricottou, strúhaným parmezánom, vajíčkom, múkou a soľou s korením podľa chuti. Na záver pridajte sušené droždie, aby cukety mierne napuchli.

Rozohrejte si olej na vyprážanie a na panvicu dávajte polievkovou lyžicou primerané kôpky a na panvici do nich končekom lyžice spravte dieru. Mali by vzniknúť malé kolieska, niečo ako donutky. Na oleji smažte cukety do zlatista z oboch strán. Prstence po vysmažení ukladajte na kuchynské utierky, aby vysali prebytočnú masť. Podávajte s čerstvou zeleninou, smotanovým dipom, alebo chrumkajte len tak pri večernom filme. Zaručene vám bude chutiť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), giallozafferano.it

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x