Vyprážané cuketové rolky so šunkou a syrom

( 3.5 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Receptov, kde môžete využiť cuketu nie je nikdy dosť. Táto svieža potravina naberá v poslednom období čoraz viac na obľúbenosti. Je to i vďaka variabilite receptov a jej širokom využití. Aj tí, ktorým zelenina príliš nevonia si ju obľúbili a my vám prinášame ďalší návod, ako si cuketu chutne pripraviť. Vyprážané kúsky s cuketou sú vo vnútri jemné a šťavnaté a na povrchu lahodne chrumkavé. Tejto kombinácii sa jednoducho nedá odolať, však? Pripravte si aj vy túto skvelú maškrtu podľa nasledujúceho receptu a nebudete sa jej vedieť dojesť.

    Ak hľadáte jedlo, ktoré ulahodí aj vyberaným jazýčkom, zaručene stavte na túto vyprážanú cuketu. Nenáročný recept na pokrm, ktorý poteší i náročné jazýčky. Chrumkavé vyprážané cuketové kúsky sú fantastické s novými zemiakmi alebo aj ako chuťovka s rôznymi dresingami, či omáčkami. Pripraviť k nim môžete i ľahký zeleninový šalát a fantastické jedlo je na stole za pár minút. Necháte sa zlákať na túto špecialitku?

    Budeme potrebovať:

    1 stredne veľká cuketa

    10 plátkov šunky

    150 g plátkového syra

    Štipka soli

    50 g hladkej múky

    50 g strúhanky

    2 vajcia

    300 ml oleja

    Postup:

    Najprv si pripravíme cuketu, ktorú dôkladne umyjeme. Odrežeme jej obe konce a potom pomocou škrabky alebo strúhadla narežeme na tenučké a dlhé plátky. Môžeme ju zľahka osušiť papierovými obrúskami aby sme sa zbavili nadbytočnej vlhkosti.

    Potom si pripravíme šunku, no využiť môžeme i plátky slaniny. Šunku si nakrájame na pásy, ktoré by však mali byť užšie ako je pás cukety, inak by sa nám s jednotlivými kúskami zle pracovalo. Na záver položíme na cuketu a šunku ešte úzky plátok syra a všetko spolu zrolujeme ako závin. Plátkový syr môžeme pokojne nahradiť strúhaným. Vzniknutého „slimáka“ poistíme proti rozpadnutiu špáradlom.

    Následne si pripravíme do troch tanierov osobitne hladkú múku, rozšľahané vajcia a strúhanku. Jednotlivé kúsky následne obalíme v trojobale a na rozpálenom oleji vyprážame, pokiaľ nemajú zlatistú farbu. Po vypražení ich uložíme na papierové obrúsky, ktoré odsajú pebytok oleja a môžeme konzumovať.

    nosalty.hu

    Prajeme vám dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Jana L), nosalty.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x