Vyprážané mäsové venčeky

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Nadýchané cesto, chrumkavá zlatistá kôrka a fantastická vôňa maska a cesnaku. Podobné mäsové venčeky nájdete v mnohých turistických letoviskách rozvoniavať z pouličných stánkov. Pripraviť si ich ale môžete aj doma a budú vám chutiť rovnako, ak nie ešte lepšie. Predsa len, budete presne vedieť, čo jete.

    Budete potrebovať:

    20 g droždia

    1 ½ šálky mlieka

    3 šálky polohrubej múky

    1 ½ ČL kryštálového cukru

    soľ podľa chuti

    30 ml slnečnicového oleja

    30 g masla

    500-600 g mletého hovädzieho mäsa

    1 cibuľa

    čierne korenie podľa chuti

    3 strúčiky cesnaku

    Postup prípravy:

    Mlieko ohrejte a rozpustite v ňom namrvené droždie, pridajte cukor a za hrsť múky. Po niekoľkých minútach by mala zmes vyzerať ako hustá smotana. Nechajte ju na teplom mieste odpočívať približne polhodinu.

    Rozpustite si maslo, do veľkej misy dajte spolu s ním zvyšnú múku a väčšiu štipku soli. Prilejte slnečnicový olej a vymieste cesto. Môže sa stať, že bude redšie, preto pridajte trochu múky. Pridajte ju však až potom, čo do misky prilejete aj odstátu zmes z droždia! Do cesta pridávajte múku navyše dovtedy, kým nebude pružné, no zároveň sa nebude rozpadať. Ak sa vám lepí na ruky, natrite si ich olejom. Misku s hotovým cestom prikryte utierkou a odložte na teplé miesto, aby podkyslo ešte aspoň hodinu.

    sovkusom.ru

    Do menšej misky si nadrobno nakrájajte cibuľu, pretlačte cesnak a pridajte korenie a soľ. Zmiešajte s mletým mäsom a dôkladne premiešajte.

    Z cesta si vyšúľajte väčšie gule a nechajte stáť 10 minút. Z mäsovej zmesi si v rukách vyšúľajte o polovicu menšie guľôčky rovnakého počtu, ako je bochníčkov z cesta.

    sovkusom.ru

    Bochníky jemne pritlačte dlaňou a do ich stredu naukladajte mäsové guľôčky.  Potom kraje cesta prilepte k mäsu tak, ako vidíte na obrázku.

    sovkusom.ru

    Dajte si rozohriať olej na smaženie a vkladajte doň jeden venček po druhom. Smažte ako šišky do zlatista a z oboch strán. Podávajte ešte teplé. Prajeme dobrú chuť!

    sovkusom.ru

    zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x