Vyprážané plnené kapustové listy

    (3 / 5)

    Slaná pochúťka pre maškrtníkov, ktorá nie je až taká nezdravá? Všetky atribúty spĺňa nasledujúci recept. Kapustové listy neboli nikdy pripravované chutnejšie. Doprajte si dávku sezónnej zeleniny plnenej samými dobrotami vysmaženej v chrumkavej zlatistej kôrke.

    Budete potrebovať:

    1 bielu kapustu

    300g jemného tvarohu alebo riccoty

    50g tvrdého syra

    soľ a korenie podľa chuti

    2 vajcia

    25g masla

    kôpor podľa chuti

    300ml vody

    230g hladkej múky

    30ml oleja

    Postup prípravy:

    Z kapusty vyrežte stred a dajte ju do mikrovlnky na vysoký výkon na 10 minút. Potom z nej odstráňte listy  a uvarte ich vo vriacej osolenej vode. Listy nenechajte vo vode dlhšie ako 5 minút.

    V miske si zmiešajte tvaroh, maslo a 1 vajce. Tvrdý syr nastrúhajte na hrubšom strúhadle a pridajte k zmesi. Kôpor nakrájajte na drobno, pridajte k zmesi spolu so soľou a korením. Ak chcete môžete do plnky pridať aj pretlačený cesnak.

    Kapustové listy povyberajte z vody a narežte na polovice. Režte ich cez prostrednú najhrubšiu žilu. Potom do každej polovičky listu dajte trochu plnky a zabaľte kapustný list do tvaru obdĺžnika, prípadne ako obálku.

    Na záver si pripravte cesto. V miske zmiešajte, vajce, soľ a korenie, pridajte studenú vodu a múku. Vymiešajte cesto, do ktorého všetky kapustné obdĺžniky namočte a vyprážajte v oleji do zlatista. Podávajte ešte teplé. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x