Vyprážané zemiaky so smotanovo cesnakovým dresingom

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Zemiaky patria do kuchyne ako soľ, o tom bez debaty. No zväčša ich robíme len ako prílohu a to je veľká škoda. Keby sme si tak zrátali dve a dve, zistili by sme, že so zemiakmi sa dajú robiť hotové divy a môžu sa z vás pokojne stať aj vegeteriáni. Tento recept je lahôdka, akú len tak ľahko nenájdete.

    Budete potrebovať:

    800 g zemiakov

    1-2 PL slnečnicového oleja

    220 g kyslej smotany

    2 strúčiky cesnaku

    1 ČL soli

    2-3 ČL kôpru alebo petržlenovej vňate

    korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Zemiaky očistite od šupky a prekrojte na polovicu. Do každej polovice urobte hlbší zárez, no tak, aby ste zemiak neprerezali celý.

    sovkusom.ru

    Slnečnicový olej zohrejte v hlbokej panvici a stíšte sporák na stredný plameň a zemiaky položte plochým dnom na olej. Počkajte 5 minút, potom tepotu ešte viac znížte a panvicu prikryte. Zemiaky nechytajte a ani ich neodokrývajte. Nechajte ich variť v pare a oleji zhruba 30 minút.

    sovkusom.ru

    Medzitým si pripravte omáčku z kyslej smotany. Zmiešajte ju s jemne nasekaným kôprom, soľou, korením a ak chcete pokojne pridajte aj čili papričku. Pretlačte do smotany cesnak a všetko dôkladne premiešajte. Hotové zemiaky vyberte plochou naberačkou  tak, aby sa neroztrhli a zalejte ich cesnakovou smotanou. Prajeme dobrú chuť!

    sovkusom.ru

    zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x