Zapečené bravčové pod chrumkavou syrovou kôrkou

    (5 / 5)

    Chutná a voňavá večera môže byť na stole už za pár minút. Jedlo, ktoré sa prípravou ponáša na francúzske zemiaky vás dostane nielen jednoduchosťou ale aj famóznou chuťou. Neexistujú praktickejšie a lepšie recepty ako tie, ktoré jednoducho nahádžete na pekáč a výsledok je veľdielo!

    Budete potrebovať:

    1kg bravčového karé

    3 cibule

    3 paradajky

    3 zemiaky

    3 PL majonézy

    4 strúčiky cesnaku

    250g tvrdého syra

    soľ a korenie podľa chuti

    petržlenová vňať podľa chuti

    Postup prípravy:

    Mäso nakrájajte na väčšie plátky, ochuťte soľou a korením a položte na pekáč vymastený maslom, alebo olejom. Zemiaky a syr postrúhajte na veľkom strúhadle, cibuľu a paradajky nakrájajte na krúžky. Na mäso dajte cibuľu, zasypte postrúhanými zemiakmi a posoľte. Nakoniec dajte vrstvu paradajok a potrite ich majonézou. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 40 minút. Potom pekáč vyberte, pretlačte navrch cesnak a zasypte jedlo postrúhaným syrom. Dajte piecť na ďalších 5-10 minút. Hotovo! Teraz už len porcie posypte petržlenovou vňaťou a jedzte. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x