Zapečené cestoviny alla Bolognese

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Talianske recepty vždy chutia ako básnička, no tento je upravený do mierne domáckejšej podoby. Zapeká sa vo väčšom, aby sa z neho najedla celá rodina. Chutí však rovnako fantasticky, ako z reštaurácie a navyše zaujímavo vyzerá.

    Budete potrebovať:

    300g cestovín (rezance, makaróny, penne)

    500g mletého bravčového mäsa

    3 cibule

    2 väčšie paradajky

    250g tvrdého syra

    4 PL majonézy

    4 PL paradajkového pretlaku

    200ml mlieka

    petržlenová vňať podľa chuti

    soľ a korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Cestoviny si vyvarte, no nenechajte ich uvariť do mäkka. Stačí ak budú uvarené na spôsob al dente.

    Jednu cibuľu si olúpte a rozsekajte na drobno, zmiešajte s mletým mäsom, osoľte a okoreňte. Zmes spracujte na oleji na panvici a zľahka orestujte.

    sovkusom.ru
    sovkusom.ru

    Medzitým si pripravte omáčku. V mixéri zmiešajte mlieko, majonézu a paradajkový pretlak.

    sovkusom.ru

    Vezmite si tortovú formu, alebo menší pekáč a natrite ho olejom. Dve cibule si ošúpte a nakrájajte na kolieska. Vyložte nimi dno pekáča. Na ne rozložte mäsovú zmes.

    sovkusom.ru

    Na mäsovú zmes dajte paradajky, petržlenovú vňať, prípadne iné obľúbené čerstvé bylinky a zasypte polovicou množstva strúhaného tvrdého syra.

    sovkusom.ru

    Nakoniec vysypte na syr aj cestoviny. Zalejte ich omáčkou a posypte zvyšným syrom. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 50 minút. Podávajte horúce. Prajeme dobrú chuť!

    sovkusom.ru

    zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x