Zapečené palacinky

    Loading...
    (5 / 5)

    Najlepšie jedlo na sladko sú nepochybne palacinky. Majú svoju históriu a tradíciu a tak ako mnohé iné jedlá, aj palacinky sa dajú robiť na mnoho spôsobov, ich tvar však pritom ostáva zachovaný. Jedli ste už niekedy viedenské tvarohové palacinky zapekané v rúre?

    ichkoche.at

    Ak nie, teraz nastal ten správny. Fantastický dezert po dobrom sobotnom obede ulahodí malým aj veľkým. Doba prípravy je takmer taká istá ako keď pripravujete palacinky bez zapekania, zato chuť je sto krát lepšia.

    Budeme potrebovať:

    Na tvarohovú plnku

    100g tvarohu

    3 vajcia

    2 PL margarínu, alebo masla

    2 balíčky vanilkového cukru

    2 PL rumu

    1 dl slnečnicového oleja

    trochu strúhanej citrónovej kôry

    štipka soli

    10g hrozienok

    Na sladkú mliečnu penu

    2 vajcia

    200ml mlieka

    15g cukru

    2 balíčky vanilkového cukru

    Postup prípravy:

    Palacinky si pripravte tak ako obyčajne a nechajte ich trochu odstáť, aby zmäkli a lepšie sa s nimi neskôr manipulovalo.

    wien23block8.blogspot

    Pred tým, než si začnete pripravovať náplň obvarte sušené hrozienka v horúcej vode. Napučia a zmäknú a v tvarohu budú oveľa chutnejšie. Oddeľte bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, do ktorého ešte pred šľahaním pridajte štipku soli.

    Vymiešajte si žĺtky s cukrom a rozpusteným maslom. Pridajte tvaroh a trochu citrónovej kôry, obvarené hrozienka a rum. Dobre premiešajte a potom opatrne primiešajte do žĺtkovej zmesi vyšľahané bielky.

    Naplňte palacinky tvarohovo vaječnou zmesou a zatočte ich ako obvykle. Potom ich prerežte na polovicu a naukladajte do zapekacej misky.

    Vymiešajte do peny vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom a nalejte zmes do mlieka. Túto tekutú zmes potom vylejte na palacinky a dajte ich zapekať.

    kochbar.de

    Pečte pri teplote 200 stupňov približne 20-25 minút. Podávajte ešte teplé, poliate čokoládou alebo posypané práškovým cukrom. Dobrú chuť!

    zdroj:babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x