Zapekaná zelenina s mäsom v rúre

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Ľahké jedlo, ktorým ulahodíte nejednému milovníkovi zapekaného mäsa a zeleniny. Tieto kuracie plátky na baklažánoch sú výnimočné svojou chuťou, vôňu ale aj jednoduchou prípravou. Nezaťažia vás ani keď ich schrúmete hodinu pred spaním.

    Budete potrebovať:

    1 baklažán

    2 kuracie prsia

    15 cherry paradajok

    1 PL sójovej omáčky

    150g tvrdého syra

    1 strúčik cesnaku

    ½ ČL soli

    Postup prípravy:

    Mäso si umyte a očistite, nakrájajte ho na tenšie pásiky a vysypte do väčšej misy. Pridajte doň sójovú omáčku a soľ a nechajte mäso zhruba polhodinu marinádovať v chladničke.

    Medzitým si pripravte baklažán. Narežte ho na kolieska hrubé asi 0,5cm. Baklažány osoľte a odložte na 10 minút stiecť z vody. Potom kúsok po kúsku osušte kuchynskými utierkami.

    Na dno pekáča naukladajte polovicu z množstva baklažánových koliesok, nastrúhajte na ne syr. Naň poukladajte kuracie plátky a na ne polovičky cherry paradajok.

    Na cherry paradajky daljte zvyšné baklažány a posypte ich zostávajúcim syrom. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov 45 minút. Približne 5 minúť pred koncom pečenia pekáč vytiahnite a potrite vrch syra pretlačeným cesnakom. Podávajte teplé so zeleninovým šalátom. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x