Zapekaná žemľa

    (5 / 5)

    Dochádzajú vám nápady, čo pripraviť rodine na raňajky alebo ako ozvláštniť sýtu večeru? Na svete je množstvo chutných receptov a zapekaná žemľa je jedným z nich. Iste poznáte polievky servírované v bochníku chleba. Pripravte si jeho obmenu s tisíckrát chutnejšou náplňou. Chutné vajíčko so syrom, ku ktorému môžete pridať zakaždým niečo iné. Takéto teplé, voňavé a chrumkavé raňajky budú skvostom vašej kuchyne.

    Po tomto jedle sa len tak zapráši. lahodne rozpustený syr, chrumkavá žemľa a chutné vajíčko uprostred. Lepšie deň už začať ani nemôžete.

    Budeme potrebovať:

    4 malé bochníky chleba alebo veľké žemle

    4 vajcia

    150 g šunky

    100 g tvrdého syra

    petržlenová vňať alebo pažítka

    soľ a korenie na dochutenie

    Postup:

    Najprv si zapnite rúru, ktorá sa nahreje, kým budete jedlo pripravovať. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Na pripravených bochníkov odrežte vrchnú časť ako čiapočku. Vnútro žemle vydlabte lyžicou alebo nožom tak, aby bola hrúbka steny približne 1 cm (pri žemliach, ktoré majú oveľa jemnejšiu kôrku ako vhlieb môžete nechať hrubšie steny). Dno každého bochníka následne vysteľte plátkami šunky, ktorú potom zalejte surovým vajíčkom.

    Na strúhadle s väčšími otvormi si potom nastrúhajte syr. Bylinky, petržlenovú vňať alebo pažítku si nakrájajte najemno a zmiešajte so syrom. Vajce posypte zmesou syra a byliniek. Bochníky naspäť uzavrite vrchnou časťou, ktorú ste na začiatku odrezali. Zabaľte ich do alobalu a nechajte piecť 5 minút. Po upečení na ne môžete položiť malý plátok masla.

    sovkusom.ru

    Prajeme vám dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Jana L), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x