Zapekané cestoviny

( 3 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Vďaka tomuto receptu môžete priniesť trochu chuti Grécka aj k vám domov. Stačí vybrať zapekaciu misu, zmiešať zopár surovín a nevídaná lahôdka je na svete. Chutná a na povrchu jemne chrumkavá dobrota v sebe ukrýva šťavnaté mäso a to je veru kombinácia, ktorej sa len ťažko odoláva. Skúste si tieto grécke zapekané cestoviny pripraviť podľa nasledujúceho receptu a pošteklite rodine chuťové poháriky skvelým obedom, či výdatnou večerou.

    Nepotrebujete žiadne špeciálne ingredience na to, aby ste si doma mohli pripraviť výnimočne chutné jedlo, ktoré pochádza priamo z Grécka. Recept, ktorý si obľúbite najmä vďaka jeho jednoduchosti sa stane tromfom vášho domáceho receptára. Garantujeme vám, že tieto zapekané cestoviny si zamilujete už po prvom súste.

    Budeme potrebovať:

    400 g špagiet

    400 g mletého bravčového mäsa

    1 stredne veľká červená cibuľa

    2 polievkové lyžice hladkej múky

    300 ml mlieka

    3 vajcia

    100 gramov tvrdého syra

    soľ (podľa chuti)

    čierne korenie (podľa chuti)

    mletá červená paprika (podľa chuti)

    2 polievkové lyžice slnečnicového oleja

    20 g strúhanky

    majorán (podľa chuti)

    Postup:

    Začneme prípravou cestovín. Špagety si uvaríme podľa návodu v slanej vode, po uvarení ich scedíme.

    Na panvici si rozohrejeme olej a cibuľu, ktorú sme si nakrájali nadrobno si osmažíme. Keď cibuľa chytá zlatistý nádych, primiešame k nej mleté mäso a pridáme soľ, čierne korenie a mletú papriku. Prikryjeme pokrievkou a dusíme, pokiaľ nie je mäso hotové.

    Zatiaľ si pripravíme „zálievku“. V mlieku dobre rozmiešame vajcia a pridáme 2 lyžice múky. Dôkladne premiešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Pridáme trochu čierneho korenia a soli.

    Pripravíme si misu, v ktorej budeme cestoviny vrstviť a následne zapekať. Na dno vysypeme strúhanku a následne pridáme polovicu špagiet. Potom nasleduje vrstva mäsa, ktorú prikryjeme zvyšnými špagetami.

    Následne všetko zalejeme zmesou z vajec, mlieka a múky. Na vrch dáme strúhaný syr.

    nosalty.hu

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov, pokiaľ sa syr roztopí a získa zlatistú farbu. Následne cestoviny z rúry vyberieme a môžeme podávať.

    Prajeme vám dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Jana L), nosalty.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x