Zapekané kuracie prsia s kyslou smotanou

( 4 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Kuracie prsia sú tak univerzálne, že ich môžete pripraviť snáď na milión spôsobov. Je to jemné mäsko, ktoré je hotové rýchlo a podávať ho môžete s akoukoľvek prílohou. Stavím sa, že sa vo vašej chladničke vždy nachádza pár vajíčok, kyslá smotana a paradajky. Potom už budete potrebovať len kuracie prsia skvelé jedlo máte na svete. Chýba už len jedna maličkosť a to správna kombinácia všetkých surovín.

    Budeme potrebovať:

    400 gramov kuracích pŕs

    1 kyslá smotana

    3 vajíčka

    1 paradajka

    soľ podľa chuti

    čierne korenie podľa chuti

    50 gramov tvrdého syra

    Postup:

    Kuracie prsia si najskôr nakrájame na menšie kúsky. Kyslú smotanu si zmiešame s vajíčkami. Do vymastenej formy na pečenie dáme mäso, ktoré osolíme a nakoreníme a zalejeme smotanovo-vajíčkovou zmesou. Na vrchu posypeme nastrúhaným syrom a na vrch dáme nakrájanú paradajku, prípadne môžeme zvoliť aj paradajky sušené. Celé to pečieme v rúre na 200 stupňoch Celzia približne 30-40 minút. Verím, že o dnešný obed alebo večeru máte postarané! Dobrú chuť.

    notavkusa.ru

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x