Zapekané kuracie stehná v paprikovo-jogurtovej omáčke

    Loading...
    (0 / 5)

    Jedli ste už niekedy kuracie na arménsky spôsob? Ak si pripravíte tento recept, ani neviete ako a ochutnáte jednu z najväčších špecialít arménskej kuchyne. Chutí netradične, no zároveň vynikajúco a nebudete si ju vedieť vynachváliť. Tento recept naozaj stojí za to!

    Budete potrebovať:

    1 malé kurča, prípadne 1kg kuracích stehien

    4 pita chleby

    4 strúčiky cesnaku

    2 menšie cibule

    200ml bieleho jogurtu

    1-2 celé červené papriky

    štipka muškátového orieška

    soľ a korenie podľa chuti

    50g masla

    Postup prípravy:

    Červenú papriku, cibuľu a cesnak si nakrájajte na menšie kúsky a pomixujte na kašu. V miske túto kašu zmiešajte s bielym jogurtom, soľou, korením a muškátovým orieškom. Dobre premiešajte.

    takprosto.cc
    takprosto.cc

    Do omáčky naložte očistené kuracie časti a nechajte ich v nej 30 minút marinovať. Medzitým si pekáč potrite maslom. Rozložte všetky 4 pita chleby na seba a z vnútornej časti ich namastite trochou masla, alebo oleja.

    takprosto.cc

    Kuracie mäso aj s marinádou vylejte do pita chlebov a pečte pri teplote 180-200 stupňov zhruba 40-60 minút, závisí od vašej rúry. Nezabudnite pekáč zakryť alobalom. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M), takprosto.cc

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x