Zapekané palacinky s macarpone

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Taliani sú síce obľúbenejší ako tvorcovia fantastických cestovín, no vedia urobiť aj naozaj nebesky dobré sladkosti. Medzi jednu z nich patria aj  palacinky s dvomi druhmi tvarohov a smotanou. Sú sladké, jemné a v ústach vám vyčarujú hotový koncert chutí.

    Budete potrebovať:

    125g polohrubej múky

    5 vajec

    300ml mlieka

    1 PL slnečnicového oleja

    1 PL vanilkového cukru

    1 štipka soli

    70g masla

    100g práškového cukru

    150g mascarpone

    100g  jemného tvarohu

    5 PL kyslej smotany

    ½ ČL škorice + cukor na škoricový cukor

    Postup prípravy:

    V hlbšej miske si zmiešajte múku, 2 vajcia, 200ml mlieka, olej a vanilkový cukor so štipkou soli. Cesto nechajte polhodinu odpočívať.

    Medzitým si pripravte plnku. Vyšľahajte 50g masla s 50g práškového cukru. Do tejto hmoty pridajte mascarpone a tvaroh, 2 žĺtky a kyslú smotanu. Všetko dobre premiešajte, kým sa nevytvorí jednotná hmota.

    V samostatnej mise si vyšľahajte 3 bielka. Bielka pridajte k tvarohovej zmesi a zamiešajte.

    V panvici upečte palacinky obvyklým spôsobom. Poroztierajte zmes na palacinky a zarolujte ich, potom všetky naplnené palacinky prekrojte na polovicu. Zapekaciu misku lebo pekáč si vymastite maslom a naukladajte doň palacinky.

    V hlbšej nádobke si zmiešajte 100ml mlieka, 1 žĺtok a zvyšný cukor. Všetko premiešajte a prelejte zmes cez palacinky v pekáči. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 30 minúť. Hotové palacinky posypte škoricovým cukrom. Prajeme dobrú chuť

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x