Zapekaný karfiol s kyslou smotanou

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Ak máte radi zapekané jedlá, tento recept jednoducho musíte vyskúšať. Je veľmi jednoduchý a neuveriteľne chutný. Môžete ho pripraviť vo viacerých variáciách a to len zamenením jednej prísady. Stačí ak vymeníte šunku za klobásku, alebo salámu a celé jedlo dostane úplne inú chuť!

    Budeme potrebovať:

    1 kg karfiolu

    3 vajcia

    1 šálka kyslej smotany

    850 g šunky/klobásy

    maslo

    soľ

    1 pol. lyžica slnečnicového oleja

    Postup:

    Dáme si predhriať rúru na 180°C.

    Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v posolenej vode.

    Na panvicu dáme kúsok oleja a na miernom ohni roztopíme maslo. Roztopené maslo vlejeme do misy na pečenie (alebo plechu) a potom si do nej naukladáme predvarený karfiol.

    V miske si vymiešame celé vajíčka so smotanou a štipkou soli (soľ podľa chuti) a pridáme na širšie rezance nakrájanú šunku, alebo na kolieska nakrájanú klobásu. Všetko spolu dôkladne premiešame a následne vylejeme na pripravený karfiol. Pečieme do chrumkava a zlatista. Dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk, (Katka), bidista.com

    Tips & variations

    • Poukladajte na vrch pár minút pred koncom pečenia balkánsky syr, alebo klasický plátkový syr a nechajte dopiecť.

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x