Zdravé muffiny z ovsených vločiek

( 5 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Milujete výdatnú chuť a štruktúru koláčov pripravovaných z celozrnnej múky? Navyše s príjemnou sladko kyslastou chuťou sušených hrozienok. My sme neodolali a tento recept sme vyskúšali. Každý milovník muffinov by ho mal rozhodne vyskúšať tiež.

seriouseats.com

Silnou stránkou tohto receptu paradoxne nie je príchuť hrozienok, ale krehkého, nadýchaného a neuveriteľne jemného cesta. Hrozienka sú v tomto prípade len čerešničkou na torte a dodávajú cestu tú správnu arómu.

Budete potrebovať:

50g ovsených vločiek

1 šálku vriacej vody

120 g gréckeho jogurtu

2 veľké vajcia

185g celozrnnej múky

150g hladkej múky

150g práškového cukru

1 PL mletej škorice

2 ČL prášku do pečiva

štipku soli

štvrť ČL sódy bikarbóny

štipku strúhaného muškátového orieška

1 šálka sušených hrozienok

trochu ľanových semiačok podľa chuti

seriouseats.com

 

Postup prípravy:

Rúru si predhrejte na 180 stupňov. Ovsené vločky zalejte horúcou vodou. Nechajte postáť cca 5 minút a pridajte grécky jogurt a vajcia.

Medzitým si zmiešajte celozrnnú múku, hladkú múku, cukor, škoricu, prášok do pečiva, muškátový orech, soľ a sódu bikarbónu. Mixujte na nízkych otáčkach spolu s maslom a pomaly pridávajte zmes ovsených vločiek a jogurtu. Poriadne premiešajte, aby bolo cesto nadýchané a pridajte hrozienka.

vegrecipesofindia.com

Cesto vylejte do košíčkov alebo silikónových formičiek približne do dvoch tretín. Ak máte radi ľanové semiačka, posypte nimi muffiny zvrchu a nechajte piecť pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

Podávajte teplé a čo nezjete odložte do vzduchotesnej nádoby. Muffiny z tohto cesta vydržia mäkké aj niekoľko dní. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), seriouseats.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x