Zdravé muffiny z ovsených vločiek

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Milujete výdatnú chuť a štruktúru koláčov pripravovaných z celozrnnej múky? Navyše s príjemnou sladko kyslastou chuťou sušených hrozienok. My sme neodolali a tento recept sme vyskúšali. Každý milovník muffinov by ho mal rozhodne vyskúšať tiež.

    seriouseats.com

    Silnou stránkou tohto receptu paradoxne nie je príchuť hrozienok, ale krehkého, nadýchaného a neuveriteľne jemného cesta. Hrozienka sú v tomto prípade len čerešničkou na torte a dodávajú cestu tú správnu arómu.

    Budete potrebovať:

    50g ovsených vločiek

    1 šálku vriacej vody

    120 g gréckeho jogurtu

    2 veľké vajcia

    185g celozrnnej múky

    150g hladkej múky

    150g práškového cukru

    1 PL mletej škorice

    2 ČL prášku do pečiva

    štipku soli

    štvrť ČL sódy bikarbóny

    štipku strúhaného muškátového orieška

    1 šálka sušených hrozienok

    trochu ľanových semiačok podľa chuti

    seriouseats.com

     

    Postup prípravy:

    Rúru si predhrejte na 180 stupňov. Ovsené vločky zalejte horúcou vodou. Nechajte postáť cca 5 minút a pridajte grécky jogurt a vajcia.

    Medzitým si zmiešajte celozrnnú múku, hladkú múku, cukor, škoricu, prášok do pečiva, muškátový orech, soľ a sódu bikarbónu. Mixujte na nízkych otáčkach spolu s maslom a pomaly pridávajte zmes ovsených vločiek a jogurtu. Poriadne premiešajte, aby bolo cesto nadýchané a pridajte hrozienka.

    vegrecipesofindia.com

    Cesto vylejte do košíčkov alebo silikónových formičiek približne do dvoch tretín. Ak máte radi ľanové semiačka, posypte nimi muffiny zvrchu a nechajte piecť pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

    Podávajte teplé a čo nezjete odložte do vzduchotesnej nádoby. Muffiny z tohto cesta vydržia mäkké aj niekoľko dní. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), seriouseats.com

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x