Zemiaková misa s kuracím mäsom

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Ako často chodíte z práce unavené s myšlienkou, že ešte musíte nejaký ten čas stráviť v kuchyni, kým si vyložíte nohy na pohovku? Ak to nie je každý deň, tak párkrát do týždňa sa to stáva určite. Táto zemiakovo mäsová misa má krásnu a lákavú zlatú farbu a ešte pred samotným podávaním priťahuje pozornosť všetkých členov rodiny. Tento recept sa hodí najmä v situácii, keď nemáte veľa času a prípadne, keď vám došli všetky nápady, čo na večeru.

    zemiakovamisa4
    delo-vcusa.ru

    Budete potrebovať:

    400 gramov zemiakov

    soľ

    korenie

    200 gramov kuracích pŕs

    450 ml kyslej smotany

    125 gramov rozpusteného masla

    1 veľkú cibuľu

    strúhaný syr

    zemiakovamisa3
    otvetin.ru

    Postup:

    Zapekaciu jánsku misu si najskôr vytrieme maslom či masťou. Na spodok umiestnime na hrubom strúhadle nastrúhané zemiaky. Stačí len jedna vrstva. Osolíme a okoreníme podľa chuti. V inej miske si zmiešame kuracie mäso nakrájané na kúsky, kyslú smotanu, rozpustené maslo a nadrobno nasekanú cibuľu. Celú zmes vylejeme na zemiaky.

    zemiakovamisa1
    sovkusom.ru

    Na vrch ide opäť vrstva zemiakov, ktoré taktiež osolíme a okoreníme. Celé to posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme v predhriatej rúre na 175 stupňov a pečieme po dobu 45 minút. Dobrú chuť.

    zemiakovamisa2
    sovkusom.ru

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x